Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisega za 56 kadeta

Prisegnuo novi naraštaj kadeta Oružanih snaga RH-a

kadeti (1)
Foto: Grgur Žućko/Pixsell
1/7
10.11.2012.
u 15:25

Nakon svečane prisege desetog naraštaja mladih kadeta otkrivena bista Petra Zrinskog.

 

Svečana prisega 10. naraštaja kadeta Oružanih snaga Republike Hrvatske održana je danas na Hrvatskom vojnom učilištu \"Petar Zrinski\" u Zagrebu. 46 kadeta i 10 kadetkinja, mahom 18-godišnjaka, postalo je dijelom programa civilno vojnog školovanja \"Kadet\", kojim se studenti stipendiraju od prve godine studija.

Uz mnogobrojne vojne dužnosnike, svečanoj prisezi nazočili su Višnja Tafra, zamjenica ministra obrane i predsjednik Ivo Josipović, vrhovno zapovjednik Oružanih snaga RH-a.

- Kao što je Hrvatska ponosna na vas, budite i vi ponosni na Hrvatsku. Moramo se neprestano razvijati, zato vas želim potaknuti da se neprestano obrazujete - poručio je Josipović mladim kadetima, dodavši kako će Hrvatska uskoro postati članicom Europske unije te dati svoj doprinos u očuvanja mira i stabilnosti.

Nakon svečane prisege otkrivena je bista Petra Zrinskog, akademskog kipara Mihaela Štebiha, iz Udruge Zrinska garda Čakovec.

Program civilno-vojnog školovanja Kadet dosad je završilo 207 kadeta, a trenutačno ih se na školovanju nalazi njih 206.

>>Hrvatske oružane snage prepoznatljive su i u ratu i u miru

Ključne riječi

Komentara 2

CO
covjek
18:47 10.11.2012.

Jupiiii, još parazita na državnoj sisi!

GA
GARDY
21:28 11.11.2012.

uskoro će trebati , samo načiju će stranu?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije